Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahmin raporunda 17 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı.

Raporda 17 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya hariç), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz (Çankırı hariç), Bölge illeri ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölge illeri Ağrı, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmsı uyarısı yapıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; bugün sabah saatlerinden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.