MetroPOLL Araştırma: İnce ve Oğan'a oy vereceğini söyleyenler 2018'de kimi desteklemişti?

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 14 gün kala MetroPOLL Araştırma Şirketi, dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı anketinin sonucunu paylaştı. Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a oy vereceğini söyleyenlerin 2018 seçimlerindeki parti tercihlerini araştırıldı.

MetroPOLL Araştırma: İnce ve Oğan'a oy vereceğini söyleyenler 2018'de kimi desteklemişti?

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Seçimlere 14 gün kaldı.

Pusuladaki sıralamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan seçimde yarışacak.

MetroPOLL Başkanı Özer Sencar, 23 Nisan tarihli araştırmanın sonuçlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

MetroPOLL, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a oy vereceğini söyleyen seçmenin 24 Haziran 2018 seçimlerinde hangi partiye oy verdiklerini analiz etti.

Sencar, 2023 Nisan ayında yaptıkları araştırmada Muharrem İnce’ye yüzde 5 ve Sinan Oğan’a ise yüzde 2.2 oy çıktığını hatırlattı.

Buna göre, 2018’de AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 21.1’i Muharrem İnceye, yüzde 12.9’u Sinan Oğan’a oy vereceğini söyledi.

Yine önceki seçime CHP’ye oy verenlerin yüzde 17.8’i Muharrem İnce’ye, yüzde 13’ü ise Sinan Oğan’a oy vereceğini belirtti.

Sinan Oğan yüzde 34.6 ile en çok oyu eski MHP seçmeninden alıyor.

2018 seçimlerinde HDP’ye oy verenlerin yüzde 4.0’ü İnce’ye, yüzde 4.9’u ise Oğan’a oy vereceğini söyledi.

Söz konusu ankete göre, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a oy vereceklerin 2018 milletvekili seçimindeki parti tercihi” şöyle: