Mısır’dan Çağrı: Türkiye'ye de Katar gibi ambargo uygulansın

 Mısır’dan Çağrı: Türkiye'ye de Katar gibi ambargo uygulansın

Mısır cumhurbaşkanı Sisi’nin müttefiklerinden Katar’a uygulanan Körfez ablukasına Turkiye’nin de dahil edilmesi çağrısı yaptığı

 

New Arab’a göre, bölgedeki istikrarın sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanı Sisi’nin Körfez liderlerine Ankara’nın Katar’a desteğini çekene kadar, boykotu Türkiyeyi de dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan 2013 yılının Haziran ayındaki darbe döneminden itibaren Sisi yönetimine ağır eleştiriler yapmaya devam etmişti

Kaynaklar, konunun Sisi’nin geçen Perşembe Kahire’de Bahreyn Kralı ile yaptığı görüşmede gündeme geldiğini bildirdiler.

Habere göre, Sisi, önerisine bir cevap almadı. Ancak, kaynaklar, Körfez ülkelerinin, en azından Katar’a destek vermekten vazgeçmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Bahreyn’in, Suudi Arabistan ve Mısır ziyaretinden sonra, Dışişleri Bakanı’nı yaşanan gerginliği düşürmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye gönderdi. Özellikle Ankara’nın Doha’ya askeri göndermesi yönünde verdiği kararla ilgili.

Mısır’ın Türkiye ile olan ilişkilerini tırmandırma nedenlerinden biri de, Erdoğan’ın Sisi karşıtlığından ileri geliyor. Erdoğan Mısır’da eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi desteklemiş, ancak Sisi, Mursi’yi askeri darbeyle devirmis ve hukumetin başina gecmisti.

 

Katar’ı bugün ziyaret etmeyi planlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk hükümetinin bölgede sadece belirli bir ülkenin güvenliği değil, bütün bölgenin güvenliğini korumayı amaçladığını, Ramazan sonundan önce de, Katar ile yaşanan bu sorunun çözülmesini umduğunu belirtti.