'Modern Kürdistan Anayasası için hazırlık yapılıyor'

'Modern Kürdistan Anayasası için hazırlık yapılıyor'

Kürdistan Parlamentosu Başkanı İkinci Yardımcısı ve Türkmen Reform Partisi Başkan Yardımcısı Muna Kahveci, Kürdistan Anayasası için siyasi partilerle bir araya geleceklerini ve konuyu görüşeceklerini söyledi.  

Kürdistan Parlamentosu Başkanı İkinci Yardımcısı ve Türkmen Reform Partisi Başkan Yardımcısı Muna Kahveci, geçtiğimiz Çarşamba günü Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüru üyeleri ile bir araya geldiklerini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Kahveci, Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı adına gerçekleştirilen görüşmede Modern Kürdistan Anayasası konusunu ele aldıklarını aktardı.

Muna Kahveci, “Başkan Barzani bu konuda Parlamento Başkanlığı’nı desteklediğini ve bu kurumun herhangi bir partinin değil, Kürdistanlıların mülkü olduğunu söyledi” dedi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi’ndeki reform sürecini de ele aldıklarını aktarak Kahveci, “Gerek anayasa ve gerekse de reformlar konusunda diğer partilerle de görüşeceğiz. Biz siyasi tarafların parlamentoyu desteklemesini ve bir ekip gibi çalışmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kürdistan Parlamentosu’nda bir önceki dönemde Kürdistan Anayasası’nın yazılması için bir komisyon oluşturulmuş, hazırlanan taslak metinde yer alan 51 madde üzerinde görüş birliği sağlanmış ancak süreç içerisinde siyasi partiler arasında yaşanan sorunlar nedeniyle çalışmalar durmuştu.  

Başkan Mesud Barzani geçtiğimiz yıl Kasım ayında, “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde inşallah anayasa hazırlığı tamamlanacak ve iyi bir anayasaya sahip olacağız” demişti.