Moskova saldırısına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı 4 saat önce

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yönelik terör saldırısını gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 4 sanığın mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi.

Moskova saldırısına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı 4 saat önce

“Terör saldırısı düzenlemekle” suçlanan 4 sanık, ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanacak.

Rus medyası, sanıkların gözaltındaki sorgu sırasında işkence gördüklerini duyurdu.

Konser salonuna 22 Mart akşamı terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

"Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüpheliler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına çıkarıldı.

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi.

Sanıkların yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkat çekti

Fayzov’un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer şüphelilerin yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkati çekti.

Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen sanıklar, mahkemede suçlarını itiraf etti.

Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı.