Neçirvan Barzani: 1 Şubat Şehitlerinin anısını birliğimizin mayası haline getirelim

1 Şubat şehitlerini anan Başkan Neçirvan Barzani, “Şehitlerin anısını halka ve vatana daha iyi hizmet için birlik ve beraberliğimizin mayası haline getirelim” dedi.

Neçirvan Barzani: 1 Şubat Şehitlerinin anısını birliğimizin mayası haline getirelim

1 Şubat 2004’te başkent Erbil’de iki ayrı terör saldırısında hayatını kaybeden 103 şehit için bugün başkent Erbil’de anma gerçekleştiriliyor.

Gün vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, şehitleri anarak, “Karanlık bir terör saldırısında şehit olan KDP, KYB ve diğer partiler ile Kürdistan halkının önde gelen lider kadrolarının anısını, halkımız ve vatanımızın bugünü ile geleceğine daha iyi hizmet için birlik ve beraberliğimizin mayası haline getirelim” ifadelerini kullandı.

Barzani, “1 Şubat şehitlerinin ve tüm Kürdistan şehitlerinin anısına ve ruhlarına selam olsun. Ruhları şad anıları her daim canlı kalsın. Ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

1 Şubat saldırısı

1 Şubat 2004’te, Kurban Bayramının ilk gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Erbil’deki parti merkez binalarına eş zamanlı intihar saldırıları düzenlendi.

Saldırganlar, geleneksel olarak parti merkez binalarında parti kadroları ile halkın bayramlaşma merasimini fırsat bilerek parti merkez binalarına girip saldırıyı gerçekleştirdi.

Saldırıda her iki partiden, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 103 kişi şehit oldu, 246 kişi de yaralandı.