Neçirvan Barzani: Din alimleri yarım asır zulme karşı Kürdistan halkına hizmet etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan İslam Alimler Birliği'nin yarım asırdır milli ruhun güçlenmesi, zulme karşı mücadele konusunda Kürdistan halkına hizmet ettiğini söyledi.

Neçirvan Barzani: Din alimleri yarım asır zulme karşı Kürdistan halkına hizmet etti

Başkan Neçirvan Barzani Kürdistan İslam Alimleri Birliği’nin 51’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

İslam Alimleri Birliği'nin yarım asrı aşkın süredir dine ve Kürdistan halkına hizmet ettiğini vurgulayan Barzani, “Milli ruhun güçlenmesi, adaletsizliklere karşı duruşun ve dini hakların savunulması konusunda Kürdistan'daki rollerini ve yürüttükleri mücadeleyi takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan İslam Alimler Birliği ve din alimlerinin toplumdaki uyum, hoşgörü, ılımlılık, şiddet karşıtı, aşırılıkla mücadele ruhunun korunup yaygınlaştırılmasında etkili bir role sahip olduklarını kaydeden Neçirvan Barzani, din alimlerinin Kürdistan Bölgesi’nde birlikte ve barış içinde yaşam ilkelerindeki rollerinin de çok önemli olduğunu yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani, “Kürdistan İslam Alimler Birliği'nin kutlu mücadelesinde vatan için canını veren din alimlerinin ruhlarını saygıyla selamlıyoruz. Cenab-ı Hak, ülkemize hizmet etmek ve daha iyi bir geleceğe ulaşmak için hepimizin yardımcısı olsun” dedi.