Neçirvan Barzani ile ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Irak'taki güvenlik tehditlerini görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ile Irak'taki güvenlik tehditlerini ve Orta Doğu'daki çalkantılı durumu ele aldı.

Neçirvan Barzani ile ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Irak'taki güvenlik tehditlerini görüştü

Başkan Neçirvan Barzani’nin Münih Güvenlik Konferansı'nın üçüncü gününde de görüşme trafiği devam ediyor.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre Barzani, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Celeste Wallander ile bir araya geldi.

Barzani ile Wallander, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin güvenliği ve siyasi istikrarının bölge için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Gazze'deki savaşın sonuçlarının yayılma ihtimaline dikkat çeken Barzani ile Wallander, bunun bölge açısından tehdit oluşturduğunu belirtti.

İkili ayrıca Irak'ın bu sürecin bir parçası olmaması, terörle ve IŞİD tehdidiyle mücadeleye odaklanması gerektiğine dikkati çekti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde koalisyon güçlerini hedef alan saldırılar ve olumsuz etkilerini de ele alınan Barzani ile Wallander, ülkenin güvenlik durumunu, istikrarını ve egemenliğini tehdit eden eylemlerin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca stratejik anlaşma çerçevesinde ABD-Irak güvenlik işbirliği de ele alındı.