Neçirvan Barzani ile Fransa Dışişleri Bakanı bir araya geldi

Neçirvan Barzani ile Fransa Dışişleri Bakanı bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian başkent Erbil’de bir araya geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Bağdat’taki temaslarının ardından dün akşam Erbil’e geldi.

Neçirvan Barzani ve Jean-Yves Le Drian, bugün başkent Erbil’de bir araya geldi. Görüşmeye Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcıları Mustafa Seyit Kadir ile Cafer Şeyh Mustafa’da katıldı.

Başkan Barzani ile Le Drian, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Barzani, “Fransa Dışişleri Bakanının bu dönemdeki ziyareti bizim için önemlidir ve Fransa’nın Kürdistan Bölgesi’ne devamlı bir şekilde desteğinin işaretidir” dedi.

Kürdistan halkı adına her zaman zor dönemlerde Kürdistan Bölgesinin anayasal haklarını destekleyen Fransa’ya teşekkür ettiğini belirten Barzani, Başkan Macron’un oynadığı önemli rolün Kürdistan halkı tarafından unutulmayacağın söyledi.

Fransa’nın 2017 yılında Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ablukanın kırılmasında önemli bir rol oynadığını ve Erbil ile Bağdat arasında müzakerelerin başlamasına yardımcı olduğunu kaydeden Neçirvan Barzani, “Fransa, IŞİD savaşında Koalisyonun önemli bir üyesi olarak Kürdistan Bölgesi be Irak’ın en önemli müttefiki olarak kayda değer bir rol oynadı. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın halen Fransa ve Uluslararası Koalisyonun desteğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise, Kürdistan Bölgesinin takdire şayan bir şekilde göçzedelere ev sahipliği yaparak olumlu bir rol oynadığını belirtti.

Resim

 

 

Rudaw