Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi seçim yapmakta kararlı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Birleşik Krallık Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi seçim yapmakta kararlı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Krallık Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat ile aralarında İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi ve Erbil Konsolosu'nun da bulunduğu heyeti kabul etti.

Görüşmede terörle mücadeledeki son gelişmelerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi'nde önümüzdeki yıl yapılacak parlamento seçimler ile Erbil-Bağdat ilişkileri, İngiltere'deki yasa dışı göç ve Uyuşturucu ile mücadele konuları ele alındığı belirtildi.

Taraf, İngiltere'deki yasadışı göç ve organize suçların azaltılması için Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ortak işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Her iki taraf bölgede uyuşturucu maddelerinin yayılmasının önlenmesi için bölgesel işbirliğinin gerekli olduğu ve bu hedefe ulaşmak için gerekli adımların atılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Toplantıda ayrıca Kürdistan Bölgesi ile İngiliz hükümeti arasında mutabakat zaptı imzalanması da görüşüldü.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Her iki taraf da dayanışmanın, işbirliğin güçlendirilmesi ve seçim zamanında yapılmasının önemi konusunda mutabakata vardı" denildi.

Başkan Neçirvan Barzani de konuk heyete "Kürdistan Bölgesi seçimleri zamanında yapmakta kararlı nitekim meşruiyetimizi seçimlerden alıyoruz" dediği aktarıldı.