Neçirvan Barzani: Macron'u Kürdistan'a davet ettim, davetimi kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Kürdistan Bölgesi’ne davet ettiğini ve Macron’un daveti kabul ettiğini söyledi.

Neçirvan Barzani: Macron'u Kürdistan'a davet ettim, davetimi kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı’nda görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Neçirvan Barzani, görüşmede Bağdat-Erbil arasındaki sorunları, bölgenin durumunu ele aldıklarını dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani, “Başkan Macron Irak'a gidecek, ben de kendisini ziyareti kapsamında Kürdistan Bölgesi'ne davet ettim, o da bu daveti memnuniyetle kabul etti" dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak seçimlere ilişkin konuşan Neçirvan Barzani, “Seçimlerin zamanında yapılması konusunda kararlıyız. Ertelenmesine yönelik KYB ile herhangi bir anlaşma yapılmadı. Tüm partiler seçimlerin zamanında yapılması konusunda kararlı olmalı” açıklamasında bulundu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile görüşeceğini bildiren Barzani, söz konusu görüşmenin bu hafta gerçekleşeceğini kaydetti.

Öte yandan Kürdistan petrolünün akışının durdurulmasına yönelik soruya verdiği yanıtta, Barzani Türkiye’nin petrol akışına hazır olduğunu ancak Bağdat’ta sorun olduğunu belirtti.

Başkan Neçirvan Barzani, petrol akışının yeniden sağlanması için Macron’un işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirttiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde maaşların geç ödenmesi konusunda ise Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini, Bağdat’ın maaşları zamanında göndermesi gerektiğini ifade etti.