Neçirvan Barzani, Mayıs Devrimi’nin 44’üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı

Neçirvan Barzani, Mayıs Devrimi’nin 44’üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı

Başkan Neçirvan Barzani, Mayıs Devrimi’nin 44’üncü yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Neçirvan Barzani, “Mayıs Devrimi’ni anmak halk ve kahraman peşmergelerin mücadelesine saygı göstermek ile şehitlerin kanları ve ailelerinin emeklerinin hakkını teslim etmektir” ifadelerini kullandı.

“Kürdistanlıların devrime olan inancı kısa sürede çelikten bir iradenin oluşması ve geliştirilmesi için büyük bir destekti” diyen Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) öncülüğünde gerçekleşen ve Eylül Devrimi’nin devamı olan Mayıs Devrimi’nin üzerinden 44 yıl geçti. Mayıs Devrimi’ni anmak halk ve kahraman peşmergelerin mücadelesine saygı göstermek ile şehitlerin kanları ve onurlu ailelerinin emeklerinin hakkını teslim etmektir.

Ulusal güçler bir araya getiren, Kürdistanı tarafların başarılı ortak bir mücadelesi ve Kürdistani Cephenin kurulduğu Mayıs Devrimini anmak, her zaman yenilenme ve ulusal mücadelede yeni bir bakış için güçlü bir teşvik olmalıdır. Kürdistanlıların devrime olan inancı kısa sürede çelikten bir iradenin oluşması ve geliştirilmesi için büyük bir destekti.

Mayıs Devrimi’ni andığımız bu gün de bütün taraflar ve bileşenlerin ilk görevi birliğin güçlendirilmesi, hoşgörü, ortak çalışarak krizleri aşma, kazanımları koruma ve daha güzel bir geleceği garanti altına almak için devamlı bir şekilde çalışmak olmalıdır.

Mayıs Devrimi’nin 44’üncü yıl dönümü kutlu olsun. Peşmerge, devrimin kahraman mücadelecileri ve devrim için canlarını feda edenlere selam olsun. Devrim şehitleri ve Kürdistan’ın tüm şehitlerinin ruhlarına selam olsun.