Neçirvan Barzani Antalya’da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüştü

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, Bulgaristan’ın Kürdistan Bölgesi'ndeki temsilcilik düzeyini artırmasını istedi.

Neçirvan Barzani Antalya’da Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu kapsamında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Bulgaristan ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ekonomik, ticari, kültürel ve spor alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı.

İki lider ayrıca üniversite ve yüksek öğrenim alanlarında daha fazla ikili işbirliği ve Bulgaristan’ndan Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne doğrudan uçuş fırsatlarını değerlendirdi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Avrupa'daki dost ülkelerle ilişkilerine büyük önem verdiğini vurguladı.

Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin dost bir ülke ve Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan ile işbirliğini genişletme arzusunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Radev’den ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ndeki temsilcilik düzeyini artırmasını istedi.

Antalya’daki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye’de bulunan Başkan Neçirvan Barzani, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.