Özdağ'dan Suriyeli çocuğun sorusuna tepki çeken yanıt

Sık sık mültecileri hedef gösteren Ümit Özdağ, bu defada Suriyeli bir gencin “Sizin Suriyelileri göndermekten başka ne vaadiniz var?” şeklindeki sorusuna “Diğerlerine ne önerdiğimiz senin için önemli değil, sen buranın vatandaşı değilsin” diye cevap verdi.

Özdağ'dan Suriyeli çocuğun sorusuna tepki çeken yanıt

Mülteci karşıtlığı ile tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Mersin’de Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı bir mahalleyi ziyaret etti.

Irkçı ifadeler kullandı

Fasih Kayabalı Caddesi'nde birçok Suriyeli esnafın olduğunu gören Özdağ, “Mersin'de Şam Caddesi'ndeyiz. Bu caddenin özelliği şu: Sağlı sollu tüm dükkânlar Suriyelilere ait. Türk dükkânlar buradan çekilmiş. Yani sanki hakikaten Şam'da bir yerde yürüyormuşsunuz gibi. Sesleri duyuyorsanız çoğunluk Arapça konuşuyor ve çoğunluk Arap dükkanları" şeklinde ırkçı ifadeler kullandı.

“Sen buranın vatandaşı değilsin”

Özdağ’ın gezisi sırasında Suriyeli bir gencin kendisine sorduğu “Sizin kampanyanız Suriyelileri ülkesine göndermek mi sadece. Ne vaat ediyorsunuz siz millete? Hani şurada milletinize ne vaat ediyorsunuz Suriyelileri göndermekten başka?” sorusu üzerine Ümit Özdağ’ın takındığı tavır dikkat çekti.

Özdağ, Suriyeli gence “Suriyelilere sadece vatanlarına geri yollamayı hedefliyoruz, diğerlerine ne önerdiğimiz senin için önemli değil. Sen buranın vatandaşı değilsin” diyerek cevap verdi.