PAK ve PSK’den HDP’ye yönelik saldırıya kınama

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’nden (PAK), Halkların Demokatik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıyı kınadı.

PAK ve PSK’den HDP’ye yönelik saldırıya kınama

HDP’nin İzmir İl Binası’na giren bir saldırgan, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürerek binayı ateşe verdi.

PSK’den “HDP İzmir İl Binası’na Saldırı Demokrasiye Saldırıdır” başlığıyla yayımlanan mesajda, AK Parti iktidarının bugüne kadar muhalefete yönelik saldırılar karşısında sessiz kaldığı belirtildi.

PSK açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Basına yansıyan haberlere göre HDP İzmir İl Binası’na saldıran bir kişi, binada bulunan HDP’nin bir kadın üyesini de katletmiş bulunuyor.

Daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu linç edilmek istemiş, siyasi partilerin genel merkez yöneticileri saldırıya uğramışlardı.

Kürdistan’da siyasi faaliyetlere dönük baskı ve engellemeler daha katmerli bir şekilde devam ediyor. Her gün yüzlerce Kürt siyasetçi hakkında davalar açılıyor, tutuklanıp hapse atılıyorlar.

Adında Kürdistan bulunan dört parti hakkında açılan kapatma davası sürüyor.

İçişleri Bakanlığı İnsan ve Özgürlük Partisi’nin (PİA) parti kurulması için gerekli olan tüm yasal hazırlıkları tamamlamasına rağmen evraklarını teslim almıyor.

AK Parti İktidarı bugüne kadar muhalefete yönelik saldırılar karşısında sessiz kaldı, saldırganların sırtını sıvazladı. İktidarın emrinde olan yargı ise saldırılara ilişkin görevlerini yerine getirmedi.

HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırı, dışarıda saldırgan ve işgalci politika yürüten tek adam rejiminin, muhalif kesimlere, özellikle de legal Kürd hareketine yönelik ilk saldırısı değil ve böyle gitmesi halinde de son saldırısı olmayacaktır.

Güvenlik güçlerinin gözleri önünde HDP İzmir Örgütü’ne yapılan saldırıyı protesto ediyoruz.

Saldırıda yaşamını yitiren insanımızın ailesine ve HDP camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Kürdistan Sosyalist Partisi, tüm demokratik ve duyarlı kesimleri iktidarın legal ve demokratik mücadeleye yönelik saldırılarına karşı seslerini yükselmeye ve el ele vermeye çağırır.”

PAK: HDP İzmir Teşkilatı’na yapılan saldırıyı kınıyoruz

Kürdistan Özgürlük Partisi’nden (PAK) yapılan açıklamada, “Türkiye Devleti Yöneticileri, izlemiş oldukları Kürt karşıtı siyaset, söylem ve tutumlarla bu tür saldırılara  elverişli bir zemin hazırlamaktadırlar” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Basına yansıyan bilgilere göre, bugün (17.06.2021) silahlı bir kişi, HDP İzmir Teşkilatı’na girerek parti çalışanı Deniz Poyraz’ı silahlı saldırı sonucu öldürdükten sonra, binayı ateşe vermiştir

Türkiye Devleti Yöneticileri, izlemiş oldukları Kürt karşıtı siyaset, söylem ve tutumlarla bu tür saldırılara  elverişli bir zemin hazırlamaktadırlar.

Türkiye Devleti bir an evvel Kürt karşıtı siyasete son vermeli ve bu saldırının arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkarmalıdır.

HDP İzmir Teşkilatı’na yapılan saldırıyı, saldırıyı gerçekleştireni ve bu saldırının arkasındakileri kınıyoruz.

Saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın ailesine ve HDP camiasına başsağlığı diliyoruz.”