Pentagon DSG’ye 170 milyon dolar yardımda bulunacak

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 170 milyon dolarlık yardım sağlayacak. ABD Kongresi'nin yardım bütçesini bugün onaylaması bekleniyor.

Pentagon DSG’ye 170 milyon dolar yardımda bulunacak

Washington’da temaslarda bulunun Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed liderliğindeki heyetin para yardımı için de görüşmelerde bulunduğu ve Pentagon’un 170 milyon dolarlık bir paketi önerildiği bildiriliyor.

DSG’ye ayrılan 170 milyon dolar DSG'nin askeri yeteneklerini geliştirmede kullanılacak. Söz konusu para, Pentagon'un bugün Kongre tarafından onaylanması beklenen 2022 bütçesinin bir parçası.

Eylül 2014'te IŞİD’in Rojava’da Kürtlere yönelik saldırıları zirvedeyken, ABD Kürt güçlerine yardım etmeye başladı.

Kobani savaşından sonra da ABD, Rojava’daki Kürt güçlerine ve DSG’ne yardımda bulunmaya devam etti.

ABD'nin şu anda Rojava Özerk Bölgesi'nin kontrolü altındaki bazı bölgelerde askeri güçleri ve üsleri bulunuyor.

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) önemli bir bileşeni olduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 10 Ekim 2015'te Rojava’nın Hesekê kentinde kuruldu. Kürtlerin yanı sıra Arap, Hıristiyan ve Türkmen unsurlar da DSG bünyesinde yer alıyor.

Öte yandan Demokratik Suriye Meclisi heyeti ile ABD Kongresi üyelerinin görüşmelerinde, IŞİD’in gizli hücreleri ile mücadele ve Hol Kampı’ndaki IŞİD’li aileler ile çocukların durumu ele alındı. /Rudaw