Pentagon: Irak ve Suriye'deki saldırılarda 45 ABD askeri yaralandı

ABD Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine yönelik son saldırılarda en az 45 ABD askeri ve personelinin yaralandığını söyledi.

Pentagon: Irak ve Suriye'deki saldırılarda 45 ABD askeri yaralandı

Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Pentagon yaptığı açıklamada, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine düzenlenen 38 saldırıda en az 45 asker ve personellerinin "hafif" şekilde yaralandığını söyledi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, saldırı sırasında çalışanların beyin hasarı yaşadığını söyledi.

Daha önce ABD, İran'a yakın grupların saldırılarında Irak ve Suriye'deki 21 ABD personeli ve askerinin yaralandığını açıklamıştı.

17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine çoğu insansız hava araçlarıyla olmak üzere en az 38 saldırı düzenlendi.

En son 5 Kasım’da Irak’ın Anbar kentindeki Ayn el Esed üssüne düzenlenen füzeli saldırıyı Irak İslami Direniş Hareketi bünyesindeki Zafireyn isimli grup üstlendi.

Washington yönetimi, saldırılardan İran destekli güçleri sorumlu görüyor. ABD uçakları geçen ay İran destekli grupların Suriye'deki  yerlerini hedefledi.

Pentagon'a göre, Irak ve Suriye'deki ABD güçlerini ve müttefiklerini hedef alan saldırılarda en az 45 ABD vatandaşı hafif yaralandı, bir müteahhit ise yanlış alarm nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybetti.

Pentagon, İran'a yakın güçlere yönelik saldırıların İsrail, Hamas ve Gazze'deki silahlı gruplar arasındaki çatışmalarla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Tuğgeneral Patrick Ryder "Bu saldırılar Irak ve Suriye'deki ABD personelini korumayı amaçlıyor. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmadan farklıdır ve ABD'nin İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaya yönelik politikasını değiştirmez" dedi.

IŞİD’in bölgedeki saldırıları ile birlikte Koalisyon Güçleri bünyesinde ABD’nin Irak'ta yaklaşık 2 bin 500, Suriye'de ise 900 askeri bulunuyor.