Pentagon'dan Türkiye'ye 'güvenli bölge' yanıtı

Pentagon'dan Türkiye'ye 'güvenli bölge' yanıtı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson,Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rojava'da oluşturulması için anlaşmaya varılan güvenli bölge konusunda “Atılan adımlar göstermelik” yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Robertson, ABD’nin kısa sürede ciddi adımlar attığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rojava'da anlaşmaya varılan güvenli bölge için “Atılan adımlar göstermelik” yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

AlHurra TV’ye konuşan Robertson, “ABD, Ankara ile güvenlik mekanizması konusunda varılan anlaşma çerçevesinde kısa sürede ciddi adımlar atmıştır” dedi.

Robertson, “Güvenli bölge” anlaşmasının tam uygulanması için halen kimi engellerin bulunduğunu ve Pentagon’un Türk yetkililer ile konuşmaya devam ettiğini söyledi. Diyalog ve koordine halindeki adımların sınır güvenliğinin kalıcı ve süreli olmasının tek yolu olduğunu söyleyen Robertson, bu adımın IŞİD ile mücadeleyi olumlu etkilediğini ve koordinesiz askeri seçenekleri de engellediğini vurguladı.