Pentagon'un TSK'nın saldırılarından haberi vardı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Laura M. Seal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün gece Şengal ve Rojava'da düzenlediği saldırılara ilişkin, "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli” dedi.

Pentagon'un TSK'nın saldırılarından haberi vardı

TSK'ya ait savaş uçakları 25.04.2017 Salı günü saat 02:00 sıralarında Şengal ve Rojava'ya hava operasyonu düzenledi.

Şengal'e yapılan bombardımanda 5 peşmerge şehit düştü, 7 peşmerge de yaralandı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Redur Xelil ise, TSK'nın Şengal ve Rojava'ya düzenlediği hava saldırılarında 20 YPG'linin hayatını kaybettiğini, 18'nin de yaralandığını duyurdu.

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı ise, Şengal ve Rojava'ya düzenlenen hava hakeratında "70 kişinin öldürüldüğünü” açıkladı.

Rûdaw'a konuşan Pentagon Sözcüsü Laura M. Seal, Şengal ve Rojava'ya düzenlenen hava saldırılarından haberdar olduklarını söyledi.

Laura M. Seal, "Irak'ın tüm komşuları, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermelidir” dedi.

Bölgede ve dünyadaki tehditlere karşı her yönden girişimde bulunduklarını dile getiren Laura M. Seal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm tarafların başka davranışlarda bulunmak yerine ellerindeki olanaklarla IŞİD'le savaşması gerekiyor. Koalisyon, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'de yapılan hava saldırılarından haberdardır.

Daha öncede söylediğimiz gibi Irak'ın tüm komşularının Irak'ın tek parça ve egemenliğine saygı göstermesi gerekiyor. Bölgesel ve uluslararası düzeyde barış ve güvenliğe yönelik tehditlere karşı güçlerimizi sunuyoruz.

Koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'de IŞİD'in sonlandırılması için mücadele vermekle beraber, tüm tarafların sahip oldukları olanaklarla IŞİD'le savaşa odaklanması gerekiyor.”