Pervin Buldan: Demirtaş, Erdoğan'ın kabusu olmuş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sinevizyondan partisinin önceki dönem ve şimdiki yöneticilerini izletmesine tepki göstererek  “Ellerinde hiçbir malzeme kalmamış. Yaptıkları mitinglerde konuşacak bir şey bulamıyorlar. O yüzden sürekli HDP’den bahsediyorlar. Yatıyorlar kalkıyorlar HDP diyorlar" dedi.

Pervin Buldan: Demirtaş, Erdoğan'ın kabusu olmuş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sinevizyondan partisinin önceki dönem ve şimdiki yöneticilerini izletmesine tepki göstererek  “Ellerinde hiçbir malzeme kalmamış. Yaptıkları mitinglerde konuşacak bir şey bulamıyorlar. O yüzden sürekli HDP’den bahsediyorlar. Yatıyorlar kalkıyorlar HDP diyorlar" dedi.

Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Erzurum Karaçoban’da düzenlenen halk buluşmasına katıldı. HDP’nin ittifak yaptığı Kürdistan Demokratik Partisi’nden (PDK) Sertaç Bucak ve Bora Balin’in eşlik ettiği Buldan gündeme ilişkin olarak açıklamada bulundu. Buldan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Tabela partisi olduklarını anlayacaklar”

 Ama ne oldu? Şimdi halk her şeyin farkına vardı, artık onu iktidardan düşürmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Halkımız kararlı. Bugün bu manzara yalnızca burada yok! Gittiğimiz her yerde; Şırnak’’ta, Hakkari’de, Van’da, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de her yerde. AKP’ye öyle bir ders vereceğiz ki artık tabela partisi olduklarını anlayacaklar. Bir ülkenin yalanla yönetilemeyeceğini, hırsızlıkla yönetilemeyeceğini, bir halka terörist denilemeyeceğini artık anlayacaklar, bilecekler. Şimdi artık ellerinde hiçbir malzeme kalmamış. Yaptıkları mitinglerde konuşacak bir şey bulamıyorlar. O yüzden sürekli HDP’den bahsediyorlar. Yatıyorlar kalkıyorlar HDP diyorlar. HDP’nin milletvekillerini ve cezaevindeki eş genel başkanlarını, belediye eş başkanlarını her gittikleri yerde sinevizyonlarla gösteriyorlar. Tayyip Bey yaptığı bütün mitinglerde, bizim sinevizyonlarımızı gösteriyor çünkü ellerinde hiçbir malzeme yok. Konuşacak, Türkiye’nin geleceğine dair vaat edecek hiçbir şey yok. insanlar biliyor. İnsanlar her şeyin farkında ve gittikleri yerlerde miting alanlarını dolduramadıkları için dışarıdan otobüslerle insanları taşıyorlar. Taşıma mitingler yapıyorlar, taşıma seçmen yaratıyorlar.

“Kendisi varken Allah söyletti”

Dün İstanbul’da Tayyip Bey, yine bir sinevizyon gösterisinde Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksedağ’ı, Sezai Temelli’yi, beni, birçok arkadaşımızı gösteriyor. Tam sonuna gelmiş, sonunda Sezai Temelli’nin ardından kendi görüntüsü çıkmış ekrana. O zannediyor ki ekranda Sezai Temelli var. Diyor ki;  En büyük terörist bu! O anda da ekranda Tayyip’in resmi var, ama o farkında değil. Zannediyor ki Sezai Bey’in görüntüsü var. Halbuki o anda kendi görüntüsü var. Diyor ki; “En büyük terörist bu!”. Allah söyletiyor yahu, Allah söyletiyor! Sen bu partiyi her gün hedef haline getirirsen, her gün bir siyasi partinin eş genel başkanlarına, milletvekillerine, belediye eşbaşkanlarına bu kadar iftira atarsan, işte o zaman Allah da ne yapacağını biliyor, sana da böyle bir şey yapıyor!

“Demirtaş kabusu olmuş”

Selocan’dan öyle korkuyor öyle korkuyor ki, rüyalarına giriyor Selocan. Selahattin Demirtaş 24 Haziran seçimlerine cumhurbaşkanı adayıydı ya, işte o zaman Recep Bey o zaman sürekli Demirtaş’tan bahsediyordu. Çünkü Edirne’de de olsa sürekli rüyalarına giriyor, kabusu olmuş farkında değil. Cumhurbaşkanlığı hileli ile de olsa, hırsızlıkla da olsa alındı. Demirtaş cezaevinde ama burada binlerce Selahattin Demirtaş, binlerce Figen Yüksekdağ var. Hepiniz Demirtaş’sınız, hepiniz Yüksekdağ’sınız. Onlar zannediyor ki, bizi tutuklarlarsa, cezaevine koyarlarsa millet HDP’yi yalnız bırakır. Biz gittikçe büyüyoruz, çoğalıyoruz ve güçleniyoruz hala haberiniz yok. Şimdi yapacağımız tek bir şey var: 31 Mart tarihinde iradenizi gasp eden, teslim alan ve hiçe sayan, sizin seçtiğiniz eşbaşkanların yerine kayyımları atayan zihniyete karşı 31 Mart tarihinde büyük bir ders vereceğiz, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Karaçoban da bizimdir, Karayazı da bizimdir, Tekman da bizimdir, Hınıs da bizimdir. İşte bunu da görüyorlar. Çünkü anketler AKP’de düşüş olduğunu kendilerine iletiyor. Biliyorlar ve bu yüzden bu kadar saldırganlaştılar. Baskıyı, şiddeti, gözaltını tutuklamayı o kadar yoğunlaştırdılar ki zannediyorlar ki anketler bunları yaptıklarında onları yüksek gösterecek. Vallahi gidiyorsunuz, tepetaklak gidiyorsunuz!

“Sahip çıkarsak çalamazlar”

31 Mart’ta bir kez daha tarih yazacaksınız. Ancak bu tarihi yazmak için özellikle sandıklarımıza sahip çıkmamız lazım. Hayali seçmenleri var. Dışarıdan taşıma seçmenleri var, hileleri, hırsızlıkları var. Her şeyleri var biliyorsunuz. O yüzden sandıklarımıza biz sahip çıkıyoruz. Kadınlar sahip çıkıyor. Karaçoban halkı sahip çıkıyor. Eğer sandıklarımıza sahip çıkarsak, bunlar ne çalabilir ne yolsuzluk yapabilir ne de hırsızlık yapabilir. Belediye eş başkan adaylarımız burada, sizin çocuklarınız, sizin yoldaşlarınız! Hep birlikte kazanacağız. Hep birlikte başaracağız. Ya kazanacağız ya kazanacağız. Ya başaracağız ya başaracağız. Yolumuz açık olsun, 31 Mart tarihinde burayı özellikle takip edeceğiz. Erzurum’un ilçelerini bir kez daha halkımıza teslim edeceğiz.”