"Peşmerge Mahmur'dan çekilmedi"

"Peşmerge Mahmur'dan çekilmedi"

Mahmur-Gwer Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, Peşmerge Güçleri’nin Mahmur’da olduğunu ve bölgeyi terk eden Mahmurlulara geri dönmeleri için çağrı yaptı.

Rûdaw'a konuşan Sirwan Barzani, evlerini terk eden Mahmurlulara seslenerek, “Görüldüğü gibi peşmerge burada. Aynı zamanda Mahmur Asayişi de burada. Umarız yakın zamanda vatandaşlarımız evlerine geri döner” dedi.

Irak ordusundan bazı yetkili ve komutanlarla Musul’da toplantı yaptıklarını belirten Sirwan Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Iraklı yetkililerle Musul’da geniş bir toplantı düzenledik. Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümeti arasındaki temas hattı 17 Ekim 2016’da Musul’u kurtarma operasyonundan önceki sınır, yani Ninova Ovası’na gelişiyle ilgili toplantıda anlaşmaya vardık.

Irak güçleri bu hata kadar gelebilir. Peşmerge Güçleri de onlarla işbirliği içinde kalacak. Mahmur’da IŞİD’in gelişinden şimdiye kadar Irak kuvvetleri ve Peşmerge Güçleri arasında sorun yaşanmadı. Şu anda bölgede Irak askeri var. Kaldı ki bu askerler daha önce de vardı.