'PKK, Haşdi Şabi’nin istemi doğrultusunda Peşmergeye saldırıyor'

Kürdistan Demokrat Partisi – Suriye (PDK – S) Merkez Komite Üyesi Osman Milo yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını hedef aldığını ve Haşdi Şabi’nin istemi doğrultusunda Peşmergeye saldırdığını belirtti.

'PKK, Haşdi Şabi’nin istemi doğrultusunda Peşmergeye saldırıyor'

PKK’nin Peşmerge güçlerine saldırısnı Basnews için değerlendiren Osman Milo, PKK’nin Peşmerge güçlerine saldırarak Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını hedef aldığını ve kendilerine biçilen rolü oynamaya çalıştıklarını söyledi.

Peçmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Emînkî dün yaptığı açıklamada, PKK’nin Xelifan ve Bexime’de Peşmerge güçlerine saldırdığını dile getirmişti.

PKK’nin Peşmerge Güçlerine yönelik en son geliştirdiği saldırıları değerlendiren Osman Milo, PKK’nin kargaşa yaratmak, halkı korkutmak ve farklı her sesi kesmek istediğini ifade etti.

PKK’nin işkenceyle sivil insanları katletmesi konusuna da değinen Milo açıklamasının devamında, PKK’nin sivil eylemlere hiç tahamülünün olmadığını, farklı parti üyelerini hiç bir yasal gerekçeye dayandırmadan tutukladıklarını ve amaçlarının kargaşa yaratmak olduğunu söyledi.

PKK’nin Rojava Kürdistanı’ndaki siyasi kanadı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) bir kaç gün önce PDK- S’nin 4 üyesini Qamişlo kentinde tutuklamıştı.

Aynı şekilde, 2 hafta önce Emîn Îsa isimli genç PYD denetimindeki cezaevinde işkence sonucu hayatını kaybetmişti.