PYD: ENKS-Çavuşoğlu görüşmesi Kürt ulusal birliğinin başarısızlığını hedefliyor

PYD: ENKS-Çavuşoğlu görüşmesi Kürt ulusal birliğinin başarısızlığını hedefliyor

PYD Genel Meclisi, ENKS’den bir heyetin Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, görüşmenin “Kürt ulusal birliği inisiyatifinin başarısızlığını hedeflendiğini” savundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, ENKS yetkililerinin Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “ENKS’nin halka çektirilen acı ve zorlukları hiç göz önünde bulundurmadan Türk devletinin Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşme, Suriye Demokratik Güçleri(DSG) Komutanlığı’nın Kürt siyasi güçlerinin birliğini hedefleyen girişimlerini olumsuz etkilemektedir. Bu görüşmeyle ulusal birlik inisiyatifinin başarısızlığı hedeflendiği gibi ENKS bir kez daha halkın tepkisiyle karşı karşıya kalmıştır. Kürt halkının artık bilinçli hareket ettiğini ve yanlışları tekrarlayanları asla affetmeyeceğini vurgulamak isteriz” ifadeleri kullanıldı.

PYD, bu görüşme ile ENKS’nin “sadece işgalci güçlerin siyasetine hizmet ettiğini” savundu ve halka, “Faşist güçlerin gerçekleştirdiği oyun ve komplolara karşı duyarlı olma ve işgal alanlarının özgürleştirilmesi için birliklerini güçlendirme” çağrısında bulundu.