QSD yetkilisi Mensur: ABD, Apache Helikopter gönderecek

Suriye Demokratik Güçleri'nin yetkililerinden Nasır Hec Mensur, ABD'nin Rakka Operasyonu'nda görevlendirilmek üzere Apache savaş helikopterlerini göndereceğini ileri sürdü.

QSD yetkilisi Mensur: ABD, Apache Helikopter gönderecek

Sputnik'te Hikmet Durgun imzasıyla yayınlanan ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Nasır Hec Mensur'a dayandırılan habere göre, ABD'nin başarılı bir şekilde devam eden Rakka Operasyonu kapsamında, QSD güçlerine askeri destek olması amacıyla Apache savaş helikopterlerini göndereceği öğrenildi.

Mensur ABD'nin Rakka Operasyonu çerçevesinde askeri yardımlarını devam ettirdiğini dile getirdi ve şöyle konuştu: "ABD bizlere silah ve cephane yardımında bulunuyor. Rakka Operasyonu için sürekli silah, ağır silah ve zırhlı araçlar gönderiliyor. ABD'nin Rakka operasyonuna yönelik hazırlıkları devam ediyor. Biz Apache savaş helikopterlerinin de gönderileceğini umut ediyoruz. Helikopterler de gelecek. Savaş uçaklarının yanısıra Apache helikopterlerin de gelmesi önemli. Kısa süre içerisinde geleceğini bekliyoruz. Apache helikopterleri Rakka operasyonunda kullanılacak."

Mansur ABD askerlerinin kendilerini eğittiğini dile getirdiği konuşmasında, ABD askerlerinin IŞİD'e karşı ağır silahları kullandıklarını ve savaşı koordine ettiklerini vurguladı.

ABD'nin Rakka Operasyonu için yeni bir güç gönderdiğini dile getiren Mansur, kısa süre içerisinde bölgeye yeni bir gücün daha gönderileceğini söyledi.