Rojava Özerk Yönetimi'nden MSD'ye destek açıklaması

Rojava Özerk Yönetimi'nden MSD'ye destek açıklaması

Rojava Özerk Yönetimi, Suriye Demokratik Meclisi’nin (MSD) Suriye’de kaçırılan ve tutuklananların akıbetlerinin öğrenilmesi amacıyla kurduğu komiteye destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Rojava Özerk Yönetimi, MSD'nin Suriye’de kaçırılan ve tutuklanan kişilerin akıbetinin öğrenilmesi ve hakikatlerin açığa çıkarılması amacıyla kurduğu komiteye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Suriye krizinin devam ettiğinin ve halkın halen acılar yaşadığının belirtildiği açıklamada, krizin sona erdirilmesinde rol oynayabilecek herkesin tarihi ve ahlaki bir sorumlulukla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Bu durum kaçırılan ve kaybedilen yüzbinlerce kişinin ailesini etkilemeye devam etmektedir. Özerk Yönetim olarak, hakikatlerin açığa çıkarılması için tüm taraflarla dayanışma içerisinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Özerk Yönetim’e bağlı cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm kişilerin dosyaları araştırılmaya açıktır. Birçok uluslararası insan hakları kuruluşları da buraları ziyaret etmiştir. Yanımızda bulunan tutukluların tamamı, daha önce suç işlemiş IŞİD teröristleridir. Bunların suçlarına ilişkin bilgi ve belgeler mevcuttur” denildi.

Özerk Yönetim ayrıca MSD’nin hakikatler için kurduğu komiteye destek olmaya hazır olduklarını duyurdu.