Rakka'da çember daralıyor. Sadece 3 kilometre kaldı

Rakka'da çember daralıyor. Sadece 3 kilometre kaldı

KRD News - Rakka’da IŞİD’i kuşatma altında tutan Demokratik Suriye Güçleri, 48 saatlik duraksamanın ardından ilerleme kaydetti.

Rakka kentindeki IŞİD mensuplarıyla yaşanan sert çarpışmaların ardından Eski Rakka bölgesindeki Rafikah mahallesine doğru ilerleme kaydeden Demokratik Suriye Güçleri, Rafikah mahallesinin tamamında denetim sağlamayı başardı.

Rakka kentini tamamen kuşatan Demokratik Suriye Güçleri, doğu ve batı yönlerinde ilerlemesini daha hızlı sürdürüyor. Doğu-Batı yönündeki ilerleyişine 48 saatlik aradan sonra devam ettiren Demokratik Suriye Güçleri Rafikah mahallesini de denetim altına alarak IŞİD karşısında ciddi bir üstünlük elde ettiler.

Rafikah mahallesinin de alınmasıyla Rakka kuşatmasında doğu ve batı yönlerinde ilerleyen Demokratik Suriye Güçlerinin her iki kolunun birbirlerine uzaklığı ise sadece 3 kilometre.

Güneyde de ilerlemesini devam ettiren Demokratik Suriye Güçleri, Cuma gecesi başlattıkları saldırılar snucunda IŞİD’in Fırat Nehri ile tüm bağlantı noktalarını ele geçirerek tamamen izole etmeyi başardı.