Roj Peşmergeleri yapılan bazı iddialara açıklama getirdi

Roj Peşmergeleri yapılan bazı iddialara açıklama getirdi

Roj Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, Libya’da “Roj Peşmergelerinin yakalandığı” biçiminde PKK’ye yakın medyanın servis ettiği haberleri yalanlayarak, Libya’da yakalananlarla bir ilgülerinin bulunmadığını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “PKK’ye yakın birçok sosyal medya ve haber sitelerinin Libya’da savaşırken yakalanan, Türkiye destekli gruplar içerisinde yer alan “Şakir Ferman Bonciq” isimli bir kişinin Roj Peşmergesi olduğuna dair gerçeği yansıtmayan haberlerel, gücümüzün itibarını zedelemeyi hedeflemektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla olayın tüm yönünü açıklamak gereki” denildi.   

Roj Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada adı geçen kişini Roj Peşmerge Güçleri’nde hiçbir şekilde yer alamadığı ve güçleri ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmadığının altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu kişi 2012 olaylarında Suriye’den Kürdistan Bölgesi’ne göç eden (Kürt, Arap, Hristiyan) insanlar arasında ailesiyle birlikte göçetmiş, daha sonra Türkiye’ye yerleşmiş ve bird aha Kürdistan Bölgesi’ne dönmemiştir.

Roj Peşmerge Güçleri, Kürdistani bir güçtür. Roj Peşmergeleri,  Kürdistan topraklarını ve halkını her türlü terör saldırısı ve düşmanlarına karşı savunmak amacıyla kurulmuştur. Kürdistan halkının huzur ve güvenliğinden sorumluğunun yanısıra, tüm dünya uluslarının ve bölge halklarının haklarına karşı saygıyı kutsal bilir.  

Biz Kürt halkı olarak, Libya halkına saygı duyuyoruz, Ancak bazı açgözlüleri bizim güçlrimizi itibarsızlaştırma ve ilgimiz olmayan olaylarla bizi bağlantırma çabalarını kınıyoruz.”