ROJAVA | Cindires'te bazı aileler depremde tamamen yok oldu!

Rojava ve Suriye’de meydana gelen deprem, başta Rojava olmak üzere birçok şehirde hasara yol açtı. Bu yerleşim yerlerinin başında da Efrin’e bağlı Cindires ve Şiye kasabaları geliyor.

ROJAVA | Cindires'te bazı aileler depremde tamamen yok oldu!

Cindires’de depremin ardından çekilen ve felaketin boyutlarını gösteren görüntüler Rûdaw’a ulaştırıldı.

Buna göre Cindires'te yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bazı aileler depremde 10'dan fazla ferdini kaybetti. En büyük yıkımın yaşandığı Cindires’te bazı aileler neredeyse tamamen yok oldu.

Sivil Savunma girişimi Beyaz Bereliler ekibinden bir görevli, depremin üçüncü gününde yıkıntıların altından sesler duyduklarını, ancak ellerinde gerekli aletlerin bulunmaması nedeniyle birçok kişinin yıkıntıların altında hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Söz konusu kişi, “Ekiplerinin tamamı arama kurtarma çalışması yapan gönüllülerden oluşuyor. Birçok zorluk yaşıyoruz. Enkazların altından çocuk sesleri, kadın sesleri duyuyoruz, her geçen saniye canlar kaybediyoruz. Çok fazla ekipmana ihtiyacımız var” dedi.

Depremden sağ kurtulanlar da evlerine dönmeye cesaret edemiyor.

Cindires'te yaşayan Muhammed Al-Hayani, "Binamız depremde hasar gördükten sonra, yeniden deprem olur ve bina çöker korkusuyla kamyonda uyuyoruz, geri dönemeyiz” dedi.

Türkiye güdümündeki silahlı grupların eline geçtikten sonra Cindires'e yerleştirilen Araplardan biri olan  Yusuf El-Hasavi de “Ev üzerimize yıkıldı, bize ağaçlardan başka bir şey kalmadı, ağaçların altında kalıyoruz, nereye gideceğiz” diye sordu.

6 Şubat 2023 saat 04.17 sularında, Türkiye, Rojava ve Suriye’de, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Deprem; Rojava ve Suriye’nin yanı sıra; Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Kilis, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Adana’da büyük çapta yıkıma neden olurken bölgedeki diğer tüm illerde de yoğun şekilde hissedildi.

Bini aşkın artçı sarsıntılar ise halen devam ediyor.