Rojava'daki güçlerden Hol Kampı'nda başlatılan operasyon hakkında ortak açıklama!

Suriye Demokratik Güçleri(DSG), Halk Savunma Birlikleri (YPG) Asayiş ve Cîzre Bölgesi Güvenlik Meclisi Sözcülerinden 'İnsani ve Güvenlik Operasyonu' ismiyle 04:00 sularında IŞİD'e karşı Hol Kampı'nda başlatılan operasyon hakkında ortak açıklama geldi.

Rojava'daki güçlerden Hol Kampı'nda başlatılan operasyon hakkında ortak açıklama!

DSG Sözcüsü Kîno Gabrîel, YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, Cizre Bölgesi Meclisi Genel Komutanlık Üyesi Ewinar Derîk, İç Güvenlik Güçleri Genel Sözcüsü Elî El-Hesen IŞİD'e karşı Hol Kampı'nda başlatılan operasyon hakkında ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sivillerin korunması için bu hamleyi dikkatli bir şekilde sürdüreceğiz. Bu hamle ile kamp sakinlerini IŞİD belasından kurtarmayı hedefliyoruz” denildi.

Öte yandan, İç Güvenlik Güçleri, DSG-YPG-YPJ’nin bugün başlattığı operasyonun sonucunda aranan 9 IŞİD üyesinin yakalandığı bildirildi.

Yakalananlardan IŞİD mensuplarından birinin Ebu Seed El İraqi kod adıyla bilinen IŞİD’e eleman kazandıran örgüt üyesi olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında kamp içerisinde teftiş ve arama tarama faaliyetlerinden geçirilen semtlerde nüfus sayımı da yapıldıktan sonra kamp sakinleri tekrardan yerlerine yerleştirildi.

nerinaazad.cc