Rojhılatlı partiler “Mücadelemizi daha güçlü bir şekilde yılmayarak sürdüreceğiz”

KDP Genel Sekreteri Mustafa Hicri yaptığı açıklamada, “Rojhılatlı Kürtler olarak verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Geride bıraktığımız onlarca yıl olduğu gibi Tahran’ın bize karşı uyguladığı idam ve bombardımanlara rağmen karşı başımızı eğmeyeceğimizi, mücadelemize daha güçlü bir şekilde yılmayarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rojhılatlı partiler “Mücadelemizi daha güçlü bir şekilde yılmayarak sürdüreceğiz”

Saldırıda hafif yaralı kurtulan KDP-İ Genel Sekreteri Mustafa Mevlüdi, “Kayıplar geride büyük bir boşluk bıraktı. Siyasi çalışmalarda derin bir tecrübe ve deneyime sahip arkadaşlarımızı şehit verdik. Ancak herşeye rağmen bu boşluğu doldurabiliriz”diye konuştu.

Saldırının Irak hükümeti ve uluslararası toplum tarafından “cılız bir sesle” kınandığını belirten Mevlüdi, bu durumun İran’ı tekrar saldırmak için cesaret bulmasını sağlayabileceğine işaret etti.

Mevlüdi, Irak-İran sınır bölgelerinde İran askerlerinin yoğunlaştığını ve askeri tatbikatlar yaptıklarını söyledi.

KDP Genel Sekreteri Mustafa Hicri ise bugün yaptığı açıklamada, “Rojhılatlı Kürtler olarak verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Geride bıraktığımız onlarca yıl olduğu gibi Tahran’ın bize karşı uyguladığı idam ve bombardımanlara rağmen karşı başımızı eğmeyeceğimizi, mücadelemize daha güçlü bir şekilde yılmayarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İran, 8 Eylül’de 7 adet kısa menzilli füze ile başkent Erbil’in Koye (Koysancak) ilçesindeki Rojhılat partilerinden Kürdistan Demokrat Partisi - İran (KDP-İ) ve Kürdistan Demokrat Partisi'nin (HDK) kaldıkları kamplara düzenlediği füze saldırısında aralarında üst düzey parti üyelerinin yanı sıra peşmerge ve sivillerinde olduğu 17 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla peşmerge de yaralanmıştı.