Rusya 2 Alman diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

Almanya ile diplomat krizi yaşayan Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın mütekabiliyet gereği Almanya'nın Moskova Büyükelçiliğinde çalışan 2 diplomatı sınır dışı etme kararı aldığı ifade edildi.

Rusya 2 Alman diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

Sınır dışı etme kararı ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Almanya'nın Moskova Büyükelçisi Geza Andreas von Geyr'in bakanlığa çağrılarak Rusya'nın Berlin Büyükelçiliğinde çalışan 2 diplomatı Almanya'nın "dostça olmayan" kararla "istenmeyen kişi" ilan etmesinin sert şekilde protesto edildiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, Rus diplomatların sınır dışı edilmesine gerekçe olarak 23 Ağustos'ta Berlin'deki bir parkta işlenen cinayetle ilgili mahkeme kararının gösterildiği anımsatılarak, mahkeme kararındaki Rus devlet yapılarına yönelik suçlamaların asılsız ve gerçeklikten kopuk olduğu belirtildi.

Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Alman hükümetinin dostane olmayan kararına mütekabiliyet gereği Almanya'nın Moskova Büyükelçiliğindeki 2 diplomatik personelin istenmeyen kişi ilan edilmesi hakkında Alman Büyükelçisine bilgi verildi. Ayrıca Berlin'in gelecekte bize karşı herhangi bir olası karşı saldırılarına Rus tarafının orantılı olarak her zaman uygun şekilde cevap vereceği de vurgulandı."