Rusya'dan Japonya'ya savaş uyarısı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Japonya’nın Ukrayna’ya askeri yardım sağlayarak, Rusya ile çatışmaya giderek daha fazla dahil olduğunu söyledi.

Rusya'dan Japonya'ya savaş uyarısı

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Medvedev, Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda teslim olduğu gün ve Japonya’ya karşı elde ettiği zaferin kutlanması kapsamında Rusya’nın uzak doğusundaki Yuzhno-Sakhalinsk’te düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

Medvedev, “Japon yetkililerin ülkeyi yeni bir askerileştirmeye yönelik bir yol izlemesi üzüntü vericidir. Onlar bir zamanlar utanç verici bir sonla karşı karşıya olan Japonya’nın mirasçıları haline geldiler” dedi.

Japonya’nın ABD’nin desteğiyle askeri altyapısını aktif olarak genişlettiğini, yabancı silahlar satın aldığını, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri ve yurtdışındaki askeri operasyonlara yönelik kısıtlamaları kaldırdığını dile getiren Medvedev şu ifadelerle devam etti;

“Kuril Adaları yakınında askeri tatbikatlar yapıyor, bu da Asya-Pasifik bölgesinde durumu ciddi şekilde karmaşık hale getiriyor.”

Japonya’nın tarihten ders alması gerektiğini söyleyen Medvedev, “Japonya İkinci Dünya Savaşı’nın sonucunu tam olarak anlamalı ve üçüncüsünün alevlenmesini önlemek için mümkün olan her şeyi yapmalıdır. Kendi halkının yararına militarist planlardan vazgeçmelidir” dedi.