Rusya: Elimizde ABD'nin Irak'taki askeri birliklerini çekmeye başlayabileceğine dair veriler var

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Rusya'nın elinde ABD'nin Irak'taki askeri güçlerini çekmeye başlayabileceğine dair veriler olduğunu iddia etti.

Rusya: Elimizde ABD'nin Irak'taki askeri birliklerini çekmeye başlayabileceğine dair veriler var
Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ABD'nin, Irak'taki askeri birliklerini geri çekmeye hazır olduğunu açıkladığı bilgisine sahip olduklarını söyledi.
 
Lavrentyev açıklamasında; "Bildiğimiz kadarıyla ABD tarafı Bağdat'ın taleplerini karşılamaya ve ABD askeri birliğini geri çekmeye hazır olduğunu açıkladı. Bunun ne kadar gerçekçi olduğunu değerlendirmek zor. Bu süreç yıllarca olmasa bile uzun bir süre devam edebilir. Zira Amerikalılar, dünyanın pek çok ülkesinde pratik olarak görebileceğiniz gibi, bazı ülkelerin liderlerinin görüşlerine bakılmaksızın, terörle mücadele bahanesiyle çok kolay bir şekilde geliyorlar. Bu artık moda oldu ve çok zor ayrılıyorlar." dedi.
 
Lavrentyev, Amerikalıların çok hızlı bir şekilde çekildiği tek ülkenin Afganistan olduğunu hatırlatarak, "Ancak orada bulunan Amerikan temsilcilerini gerçekten fiziksel olarak tehdit eden bir durum vardı. Bu yüzden Taliban ile anlaşarak oradan çok hızlı bir şekilde çıkmak zorunda kaldılar" dedi.
 
Lavrentyev açıklamasının sonunda, "Bu mümkün ve durum gelişiyor, aynı şekilde Irak topraklarında ve Suriye topraklarında da olması muhtemel. Bu nedenle Kürt meslektaşlarımızla temaslarımızda onlara her zaman müzakere etmenin ve merkezi hükümetle temaslarda bulunmanın gerekli olduğunu söylüyoruz. Zira birlikte yaşamak zorundasınız, siz tek bir devletsiniz." ifadelerini kullandı.