Saadet Partisi'nden 'Öcalanlı' mesaj: Mektup getirilse...

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Millet İttifakı’na Öcalan ve PKK üzerinden yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Saadet Partisi'nden 'Öcalanlı' mesaj: Mektup getirilse...

Yeşil Sol Parti’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almasının ardından Cumhur İttifakı bileşenleri, Kemal Kılıçdaroğlu’na Abdullah Öcalan ve PKK üzerinden yüklenmeye başladı.

“Bugün Öcalan’dan bir mektup daha getirilse”

İddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Abdullah Öcalan’ın 2019’da gönderdiği mektubu hatırlatarak “Bugün Öcalan’dan bir mektup daha getirilse, aynı 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi birisi yine İmralı’ya destek için gönderilse bunu sorun etmeyecek kişiler bugün kalkmış bize vatanseverlik dersi veriyor” ifadelerine yer verdi

Mustafa Kaya’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugün Öcalan’dan bir mektup daha getirilse, aynı 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi birisi yine İmralı’ya destek için gönderilse bunu sorun etmeyecek kişiler bugün kalkmış bize vatanseverlik dersi veriyor. Bizim bu vatana, bu millete olan sevgimizi tartacak terazi yeryüzünde yok.”

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, 2019’da tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’dan mektup getirmişti.

 Ali Kemal Özcan, sonrasında yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İmralı'ya gittiğini söylemişti.

Öcalan, mektupta HDP’ye “tarafsızlık” çağrısından bulunmuş, HDP ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı destekleme kararında vazgeçmemiş ve bu iki aday tekrar seçimlerini de kazanmıştı.