Sakarya'da 19 yaşındaki Kürt işçiye ırkçı saldırı

Sakarya’da yaşanan olayın tanığı ifadesinde Şirin Tosun’u vuran şahsın ateş etmeden önce Diyarbakırlı olduklarını öğrenince kendilerine küfürler yağdırdığını söyledi.

Sakarya'da 19 yaşındaki Kürt işçiye ırkçı saldırı

Sakarya’da yaşanan olayın tanığı ifadesinde Şirin Tosun’u vuran şahsın ateş etmeden önce Diyarbakırlı olduklarını öğrenince kendilerine küfürler yağdırdığını söyledi.

Mevsimlik işçilere yönelik ırkçı saldırının adresi bu defa Sakarya’nın Karasu İlçesi oldu. 19 yaşındaki Şirin Tosun fındık işçisi olarak bölgede bulunuyordu. 21 Ağustos Çarşamba günü yağmur nedeniyle fındık toplayamaya ara verdi, arkadaşı Mahsun Zeren ile birlikte Adapazarına gezmeye gitti.

Tosun ve arkadaşı akşam saatlerinde eve dönerken yanlarından geçen Diyarbakır plakalı bir minibüse selam vermek için durdular. Karşılıklı sohbetin geliştiği o anlarda yol kenarında alkol kullanan 5-6 kişilik grubun hedefi oldular. Grupta bulunan kişiler Tosun ve arkadaşına yönelerek Diyarbakırlı olduklarını öğrenince de küfürler ve hakaretler yağdırdılar. İki genç bu sözlere tepki gösterince gruptakiler ellerindeki alkol şişelerini fırlatmaya başladı.

Olay esnasında 5-6 kişilik grupta bulunan bir kişi  Şirin Tosun’u hedef alarak ateş etti. Başından vurulan Tosun ağır yaralandı. Zeren ise ırkçı grubun saldırısından kurtulduktan sonra köylülerden yardım istedi. 

Sadece tetiği çeken tutuklandı

Ağır yaralanan Ş.T, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine giden sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.Hastaneye kaldırılan Tosun ameliyata alındı ancak kurşun beyninde olduğu için sadece kanama durdurulabildi. Hayati tehlikesi devam ettiği için Tosun’un kafatasındaki kurşun çıkarılamadı.

Karasu Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş timleri ve İl Jandarma Komutanlığından gönderilen JASAT timleri, kaçan şüphelileri kısa sürede gözaltına aldı. İşlemleri tamamlanan 6 zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli E.M'nin olayda kullanılan tabancayı arazide sakladığı bilgisine ulaşan ekipler, tabanca, şarjör ve 6 fişeğe el koydu.

19 yaşındaki gencin sağlık durumu ciddiyetini koruyorken zanlı Zafer Aşık ise gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak grupta bulunan diğer kişiler hakkında tutuklamaya dönük bir karar verilmedi.  Olayın tanığı ve Tosun’un arkadaşı Mahsun Zeren verdiği ifade de grupta kendilerine saldıran şahısları teşhis etti.