Şam yönetimi: Türkiye, Suriye'den çekilmeden ilişkiler normalleşmez

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye-Suriye görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Başkan Esad'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır." dedi.

Şam yönetimi: Türkiye, Suriye'den çekilmeden ilişkiler normalleşmez
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, "Başkan Esad'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Russia Today'in (RT) Arapça servisinden aktarılan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, "Başkan Esad'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır." dediği kaydedildi.
 
Mikdad, Şam hükümetinin Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal ettiği sürece Ankara ile ilişkilerini normalleştirmeyeceğini vurguladı.
 
Daha önce Suriye Devlet Başkanı  Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu ancak bunun için Türkiye ordusunun Suriye'den çekilmesi gerektiğini söylemişti.