Sarıgül, cenazesi PKK’nin elinde olan asker için MSB’ye çağrı yaptı

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Metina’da hayatını kaybeden ve cenazesi PKK’nin elinde bulunan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın evine ailesi ile görüştü. Sarıgül, “Milli Savunma Bakanlığı gereğini bir an önce yapmalıdır. Şehidimizin naaşı Düzce’ye bir an önce gelmelidir” dedi.

Sarıgül, cenazesi PKK’nin elinde olan asker için MSB’ye çağrı yaptı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap-Avaşin bölgesinde düzenlenen “Pençe-Kilit” operasyonunda yaşamını yitiren Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın evine giderek ailesi ile görüştü.

Sarıgül, aile üyelerine Bazna’nın cenazesinin iade edilmesi için görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Ziyaret sonrası TDP İl Binasında açıklama yapan Sargül, “Düzce’de il başkanım ve genel başkan yardımcılarımla birlikte şehit ailesini ziyaret ettik. Resmi olarak şehir ancak naaşını henüz alamadık. Aile acılı, Düzce son derece acılı. Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili mutlaka bir açıklama yapmalıdır. Düzce şehidinin naaşına kavuşmak istiyor. Devletimiz güçlüdür. Milli Savunma Bakanlığı gereğini bir an önce yapmalıdır. Şehidimizin naaşı Düzce’ye bir an önce gelmelidir” dedi.

Öte yandan yerel Düzce Son Haber sitesi, Mustafa Bazna’nın cenazesinin iade edilmesi için görüşmelerin sürdüğünü yazdı. Ancak ayrıntılarına ilişkin bilgiye yer verilmedi.

Sarıgül, asker Mustafa Bazna'nın ailesi ile görüştü /Foto: Düzce Son Haber

PKK, askerin görüntülerini paylaşmış ve çağrıda bulunmuştu

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi, 3 Kasım 2022’de Metina bölgesinde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden bir askerin cenazesinin ellerinde olduğunu açıklamıştı.

Daha sonra görüntüleri de paylaşılan askerin “14 Mayıs 1996 Düzce doğumlu, Döndü ve Ramazan oğlu Mustafa Bazna olduğu” belirtilerek, “Talep etmeleri halinde Mustafa Bazna isimli askerin cenazesini siviller veya sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ailesine teslim edebileceğimizi belirtiyoruz” denilmişti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kasım ayında Mustafa Bazna’nın dayısının kendisinden yardım istediğini açıklamıştı.

Ancak Bazna’nın babası Ramazan Bazna İHA’ya, böyle bir talepte bulunmadıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman bizim yanımızdadır. Ben oğlumun kayıp olduğunu düşünmüyorum. Oğlum bir operasyondadır. Süreç uzun bir süreçtir. Biz kudretli Türk devletine, cumhuriyetimize, askerimize, polisimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sonsuz güveniyoruz. Gerekeni zaten yapıyorlar, yapacaklarını da biliyoruz” demişti.