Saruhan Oluç, Özgür Özel’e cevap verdi: Özgür Özel en kibar tabirle tutarsız'

Saruhan Oluç, yerel seçimlerde “CHP’ye kaybettirmek” gibi bir stratejileri olmadığını söyledi.

Saruhan Oluç, Özgür Özel’e cevap verdi:  Özgür Özel en kibar tabirle tutarsız'

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, yerel seçimlerde aday çıkarmaları nedeniyle partisine yönelik, “Bize kaybettirme stratejisi izliyorlar” sözlerine tepki gösterdi.

Özgür Özel’in muhalefetin geçen yıl seçimi kaybetmesinin ardından “Keşke HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarsaydı” sözlerini anımsatan Oluç, “İktidar diliyle bize saldırmak muhalefete kazandırmaz” dedi.

BBC Türkçe’nin de aralarında bulunduğu bir grup gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Saruhan Oluç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde herhangi bir siyasi partiye seçim kazandırma veya kaybettirme yaklaşımıyla hareket etmediklerini söyledi.

Her siyasi partinin kendi adaylarıyla seçim yarışına girme hakkı olduğuna işaret eden Oluç, “Zorunluluktan dolayı bir başka partiyi desteklemez, desteklememelidir” dedi.

Partisinin Batı illerinde kent uzlaşısı çerçevesinde iş birliği tercihinde bulunma kararını da anımsatan Oluç, “Bazı tercihlerde bulunabiliriz ama bu partinin kendi tercihidir. Kimseye verilmiş bir söz yoktur, olmamalıdır da” diye konuştu.

“Biz bu tartışmayı daha şık şekilde sürdürmeyi tercih ederdik” diyen Oluç, Özel’in, açıklamalarını siyasi olarak “tutarsız” olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini muhalefetin kaybetmesinin ardından o dönem CHP Grup Başkanvekili olan Özgür Özel’in, “Keşke HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarsaydı” dediğini anımsatan Saruhan Oluç, şu görüşleri dile getirdi:

“Biz o zaman şunu söylemiştik; biz kendi adayımızı çıkardığımızda bir başarısızlık ortaya çıktığında bu başarısızlığın faturasını bize keseceklerdi. Dolayısıyla biz o zamanki politik tercihimizi ortaya koymuştuk. 28 Mayıs sonrası bunu söyleyen Özgür Özel’in, bugün çıkıp da 'DEM Parti bize kaybettirmek için çalışıyor, aday gösteriyor' demesi siyasi olarak tutarsız geliyor. Çünkü biz kimseye kaybettirmek için aday çıkarmıyoruz. Bizim doğal hakkımız, kendi adaylarımızla yarışmak. Kaybettirmek ya da kimseye kazandırmak için değil, kendimiz kazanmak için bu yerel seçimlerde mücadele edeceğiz dedik. Başka bir açıdan bakalım, mesela CHP kazanma şansının hiç olmadığı Kürt coğrafyasında her yerde aday gösterdi. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Mardin… Şimdi desek ki CHP, bize kaybettirmek AKP’ye kazandırmak için buralarda aday gösterdi desek doğru bir şey söylemiş olur muyuz? Dolayısıyla bu meseleleri hani biraz böyle serinkanlı sakin bir şekilde değerlendirmek daha hayırlı olur diye düşünüyorum.”