Savaş uçaklarından Süleymaniye ve Duhok kırsalına eş zamanlı hava saldırısı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının bugün akşam saatlerinde Kandil, Asos Dağı, Gare ve Metina bölgelerini eş zamanlı bombaladığı bildirildi.

Savaş uçaklarından Süleymaniye ve Duhok kırsalına eş zamanlı hava saldırısı
Savaş uçakları akşam saatlerinde Süleymaniye'nin Şarbajer ilçesi Mawat kasabası kırsalını bombaladı. Bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kandil, Asos, Gare ve Metina’da 16 hedefin bombalandığını duyurdu.
 
Mawat Kaymakamı Kameran Hasan Rudaw ajansına yaptığı açıklamada, bugün akşam saat 20.00 sıralarında savaş uçaklarının kasabaya bağlı Gelale ve Sefre köyleri arasındaki bölgesi bombaladığını söyledi.
 
Bombalamanın bölgenin en büyük köyü olan Gelale’den iki kilometre uzakta gerçekleştiğini aktaran Hasan, herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.
 
Rûdaw’a konuşan Rewanduz’a bağlı Werte nahyesi müdürü Muslih Zirar, uçakların Kandil eteklerindeki Bokriskan, Zergeli köyleri ile Bedran Vadisini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.
 
Bu arada Süleymaniye’nin Raperin idaresine bağlı Sengeser kasabası müdürü Nehro Abdullah da uçakların Kandil’deki Endze köyü çevresini bombalandığını aktardı.
 
Bombardımandlarda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.
 
MSB’den açıklama
 
Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kandil, Asos, Gare ve Metina’da 16 hedefin bombalandığını açıkladı.