Savcı Sayan ve Şamil Tayyar’dan AKP Kongresi'ndeki listelere tepki

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, dün gerçekleşen AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki listelere tepki göstererek, "Asla oraya seçilmeyi hak etmiyorlar. ‘Kızılcık şerbeti içtik’ demeye devam edeceğiz.." dedi. MKYK listesine alınmayan Şamil Tayyar da kongredeki değişimi "yeterli bulmadığını" açıkladı.

Savcı Sayan ve Şamil Tayyar’dan AKP Kongresi'ndeki listelere tepki

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, X hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti'nin dün yapılan 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde seçilen MKYK listesini eleştirdi.

Sayan şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü parti kongremizde Mazlumların umudu, Ülkemizin umudu Sayın Cumhurbaşkanıma seve, seve ve onurla oy verdim.. Bazı isimlere sadece Cumhurbaşkanıma ve Partime yanlışım olmasın diye oy verdim. Yoksa asla oraya seçilmeyi hak etmiyorlar. Sadece kendi pozisyonları için çalışıyorlar.. İyi insan olabilirler ama asla iyi partili değiller. Hata Mayıstaki seçimde Partimizin adaylarının aleyhine çalıştılar. İlçe başkanımıza az çalışın dediler. Bugün o şahıslara birliğimiz adına oy verdim Ama içim cız etti.. Partimizin birliği ve Cumhurbaşkanımıza olan sadakatimizden dolayı “kızılcık şerbeti içtik” demeye devam edeceğiz.."

“Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor”

Eski MYKY üyesi Şamil Tayyar, kongredeki değişimi "yeterli bulmadığını" söyledi.

Tayyar X hesabından yaptığı paylaşımda, şu sözlere yer verdi:

“Kongrenin ardından bir küçük tespit ve uyarı olarak kenarda dursun.

Yeni politika, vizyon ve kadrolara dair değişim talebini, toplumsal ihtiyaçlar ve siyasal dinamikler şekillendirir.

Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir.

Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim’ ambalajıyla sunuyor.

Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor.

Oy oranının yüzde 50’den 35’e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa, telafisi güç siyasi hasar oluşabilir.

Üzgünüm, bir ekip, cehenneme giden yolu iyi niyet taşlarıyla döşüyor.”