Seçmeli dersler için Kürtçe kitap kampaynasına çağrı

Kürtçe Öğretmenleri İnisiyatifi ve HezKurd, ortaokullarda Kürtçe seçmeli dersleri tercih edecek öğrenciler için kitap kampanyasına katılanlara çağrı yaptı.

Seçmeli dersler için Kürtçe kitap kampaynasına çağrı

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı orta okullarda 2022-2023 öğrenim yılında müfredatta yer alan Kürtçe seçmeli derslerin tercih edilmesi için birçok kesimden çağrılar yapılarak, kampanyalar düzenlendi.

Avesta, Nûbihar, Sîtav, Peywend ve daha bir çok Kürt yayınevi öğrenciler için kitap bağışlayacağını açıklarken iş dünyası ve değişik çevrelerden de farklı destekler yapılacağına dair açıklamalar geldi.

Kürtçe seçmeli dersler için başlatılan kampanyaya öncülük eden Kürtce Öğretmenleri İnsiyatifi (Înîsîyatîfa Mamosteyên Kurdî) ve Kürtce Dil Hareketi (HezKurd), kitap kampanyasına katılmak isteyenlere çağrıda bulundu.

İnisiyatif ve HEZKURD adına yapılan ortak çağrıda, Kültür Bakanlığı bandrollü Türkiye’de Kürtçe yayın yapan yayınevlerinin hazırladığı, Çocuk ve İlk gençlik edebiyatı kitaplarının bulunduğu hatırlatıldı.

Konuya ilişkin paylaşılan bilgi notunda, şunlar kaydedildi:

“Kitap adresi kitapları sipariş ettiğiniz yayınevi olrak gösterilecek. Kitaplar daha sonra Înîsîyatîfa Mamosteyên Kurd & HezKurdaracılığıyla yayınevlerinden istenecek ve tek bir merkezde toplatılıp okul ve öğrencilere dağıtılacaktır.

Bağışlanan kitaplar ve dağıtılan kitaplar iki ayrı liste şeklinde kaydedilip kamuoyuyla süreç sonunda paylaşılacaktır.

Bu kampanyaya katılıp bağış yapan kişi ve kurumlar, ‘Kürtçe Seçmeli Ders Öğrencileri İçin’ ibaresini siparişlerinde belirtmelidirler.”