Sedat Peker, Suriye silahları ile ilgili yeni kayıt yayınlayacak

Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan ve yurt dışında olan Sedat Peker, bu akşam bir kişiyle yaptığı telefon görülmesinin kaydını yayınlayacağını belirtti.

Sedat Peker, Suriye silahları ile ilgili yeni kayıt yayınlayacak
Twitter hesabından açıklama yapan Peker, “Pazar günkü videoya kadar canınız sıkılmasın diye yarın akşam üzeri saatlerinde, zaman geçirmek için, aperatif niyetine birisiyle yaptığım telefon konuşmamı yayınlayacağım. Konu Suriye silahları” ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra yeni bir paylaşım yapan Peker, avukatlığı yapmış olan kişilerin pasaportlarının iptal edildiğini belirtti. 
 
Peker, "Bugüne kadar bana avukatlık yapmış olan tüm avukatların pasaportları iptal edilmiştir. Yine hata yapıyorsunuz. Hem de çok büyük hata. İçişleri Bakanlığında gerçekten bir deli oturuyor. Devlet aklı tamamen kaybolmuş durumda" dedi.
 
Peker, YouTube kanalından 30 Mayıs günü yayınladığı videoda, kendisinin ismiyle Suriye'deki Türkmenler için yardım konvoyu hazırladıklarını belirtmiş, SADAT'ın organizasyonuyla Suriye giden silahların Türkmenler yerine El Nusra örgütüne verildiğini iddia etmişti.
 
Peker şunları söylemişti:
 
“Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca yardım… Bu projejiyi düşündük. O milletvekili arkadaşımızla da konuştuk. Sonra dediler 'Biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)'. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT'ın içindeki bir ekip tarafından. Sonra baktım Türkmenler her yerden videolarla teşekkür ediyorlar, aracı aldık diye ama bir iki tanesi Arapça konuşuyor. Sonra bizim Türkmen arkadaşlar 'Bunlar el Nusracı' dedi. Bizim diğer arkadaşlar da 'Bu gidenler el Nusra'ya gidiyor' dediler. Evet, benim üzerimden gidiyor. Samimi söylüyorum. Ama ben yollamadım, SADAT'çılar yolladı.”