Selahattin Demirtaş’ın kardeşinin mal varlığı donduruldu

Türkiye’de “FETÖ”, PKK, radikal İslamcı gruplar ile sol örgütlerin üyesi oldukları iddia edilen 770 kişinin mal varlıkları donduruldu. Bu kişiler arasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş da yer aldı.

Selahattin Demirtaş’ın kardeşinin mal varlığı donduruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığının konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 770 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan 454 “FETÖ” üyesi arasında 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği öne sürülen sivil imamlardan Adil Öksüz de yer aldı.

Listede Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin ve Zekeriya Öz gibi firari isimler yer aldı.

“FETÖ” ile bağlantılı Niagara Vakfının da mal varlıkları donduruldu.

PKK üyesi olduğu iddia edilen 108 kişinin mal varlıkları da dondurulurken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş listede yer aldı.

Hizbullah, IŞİD, El Kaide, İslami Hareket Örgütü, Kudüs Ordusu ve El Nusra gibi radikal İslamcı örgütlerden 119 kişinin de Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Ayrıca DHKP/C, MKP, MLKP, TKP/ML, DKP/BÖG ve DEV-KAR gibi sol örgütlerin üyesi oldukları öne sürülen 89 kişinin mal varlıkları donduruldu.