Şifa Hastanesi Müdürü İsrail ordusu tarafından alıkonuldu

Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nden bir doktor, hastane müdürü ile bazı sağlık personelinin bugün İsrail güçleri tarafından tutuklandığını söyledi.

Şifa Hastanesi Müdürü İsrail ordusu tarafından alıkonuldu

Geçen hafta hastaneye baskın düzenleyen İsrail ordusu, Hamas savaşçılarının Gazze Şehri'ndeki tesisin altındaki tünel kompleksini saldırı düzenlemek için kullandığını iddia etti.

Hamas ve hastane yetkilileri iddiaları defalarca yalanladı. AFP’ye konuşan hastanenin bölüm şefi Halid Ebu Semra, "Doktor Muhammed Ebu Salmiya (hastane müdürü) diğer birkaç kıdemli doktorla birlikte tutuklandı" dedi.

Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığından bir yetkili de AFP'ye hastane müdürünün yanı sıra bir doktor ve iki hemşirenin daha gözaltına alındığını belirtti.

Hamas, Salmiya ve meslektaşlarının tutuklanmasını "şiddetle kınadığını" belirterek, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer uluslararası örgütlere bu kişilerin "derhal serbest bırakılması" için çalışmaya başlamaları için çağrıda bulundu.

Salmiya geçen hafta AFP'ye verdiği demeçte, İsrail kuvvetlerinin kendilerinden hastaneyi tahliye etmelerini istediğini söylemişti. İsrail ordusu, Salmiya ile üst düzey bir İsrailli subay arasında geçen ve tahliyeden birbirlerini suçladıkları bir ses kaydı yayınlamıştı.

İsrailli yetkililer, Hamas'ın yıllardır hastanenin altındaki tünellerde bir komuta merkezi işlettiğini iddia ediyor; İslamcı hareket Hamas ve sağlık personeli ise bu suçlamayı reddediyor. Dün İsrail askerleri gazetecilere, Hamas tarafından kullanılan geniş bir yeraltı ağının parçası olduğunu söyledikleri bir tüneli gezdirmişti.