Şii grup ABD’yi tehdit etti, Biden’la dalga geçti

Şii Nuceba Hareketi, ABD’ye “kuvvetlerini Irak’tan çekmemesi halinde ağır bedeller ödeteceği” yönünde tehdidini yineledi.

Şii grup ABD’yi tehdit etti, Biden’la dalga geçti

İran destekli “Irak’ta İslami Direniş” adlı oluşumun çatısı altında bulunan Nuceba Hareketi, Ürdün'ün kuzeydoğusunda İHA saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı saldırının ardından yeni bir açıklama yaptı.

ABD kuvvetlerine yönelik saldırıların artacağı mesajı içeren açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Direniş işgalci Amerika’nın tehditlerinden korkmuyor. Çünkü Direniş kolay ve geçici değildir. Aksine, ne değişikliklerin ne de tehditlerin yıldırmadığı istikrarlı bir inançtır.

Amerika şunu bilmelidir ki, bizi hedefimizden asla alıkoyamayacak, paralı askerleri ve kendileri topraklarımızı terk edecektir.

Yarından önce bugünden ders alıp gitmelidirler, çünkü gidiş ne kadar uzun sürerse bedeli de o kadar ağır olacaktır.”

ABD Başkanı Joe Biden’ın dünkü saldırının Suriye'de mi yoksa Ürdün'de mi gerçekleştiğini bilmediği iddia edilen açıklamada, "Bu, egemenliklerine saygı duymadan ülkeleri işgal ettiklerinin kanıtıdır" denildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada da Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü yapılan insansız hava aracı saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Saldırıyı "Irak'ta İslami Direniş" grubu üstlenmişti.

ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü, Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde yer alıyor.

Ekrem el-Kaabi liderliğindeki Nuceba Hareketi, 2013 yılında kurulan Kays el-Hazali liderliğindeki Asayib Ehl-i Hak grubundan ayrılmıştı. Hareketin tahminen 10 bin silahlı mensubu bulunuyor.

Nuceba Hareketi, "Irak'ta İslami Direniş" adlı grup içinde yer alıyor. /Rudaw