Şirin Payzın'dan 'Karayılan'la fotoğraf' açıklaması

Gazeteci Şirin Payzın, Murat Karayılan'la çektirdiği fotoğrafına ilişkin “Vesile oldu. Bu röportaj AKP’nin çözüm süreci yani ‘iş tuttuğu’ dönemde yapıldı. Dolmabahçe mutabakatı öncesi AKP’nin ‘Tarihi’ dediği ateşkes çağrısını izlemek üzere TRT, AA, Ulusal kanallar, AKP’li köşe yazarları ile birlikte gittik, soru sorduk. Röportaj CNN Türk’te yayınlandı. Arşivde” ifadelerini kullandı.

Şirin Payzın'dan 'Karayılan'la fotoğraf' açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci "Bazı bilgiler geliyor: HDP'nin masayla sıkı Bakanlık pazarlığı içinde olduğuna dair. HDP’nin 3 Bakanlık talebi olduğu söyleniyor. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı. Kabus gibi..." şeklinde paylaşımda bulundu.

Bunun üzerine Birinci’ye yanıt veren gazeteci Şirin Payzın "Nasıl yani Kürtleri mi aşağılıyor? Bu ülkenin eşit vatandaşları Kürtler Bakan da olur Cumhurbaşkanı da .. Ama mesela Rüşvetçiler Büyükelçi olamaz, hırsızlar da Bakan" ifadesini kullandı.

Payzın’ın bu paylaşıma Birinci bir fotoğrafla yanıt verdi.

Daha sonra Payzın, ‘Çözüm sürecinde PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’la çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan Birinci’ye karşılık verdi.

Payzın, “Vesile oldu. Bu röportaj AKP’nin çözüm süreci yani ‘iş tuttuğu’ dönemde yapıldı. Dolmabahçe mutabakatı öncesi AKP’nin ‘Tarihi’ dediği ateşkes çağrısını izlemek üzere TRT, AA, Ulusal kanallar, AKP’li köşe yazarları ile birlikte gittik, soru sorduk. Röportaj CNN Türk’te yayınlandı. Arşivde” yanıtını verdi.