Şırnak’ta festival düzenlendi: Rojin ve Haluk Levent sahne aldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, "Geleneksel Kuzu Kırpma Kültür ve Yayla Festivali" düzenlendi.

Şırnak’ta festival düzenlendi: Rojin ve Haluk Levent sahne aldı

Festival Şırnak Valiliği ile Beytüşşebap Belediyesi tarafından Kato Dağı eteklerindeki Aliçavuş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Konser ve dengbej dinletilerinin ardından yemek ikramında bulunulduğu festivalde, "en iyi peynir, yoğurt ve kuzu kırpma" alanlarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Rûdaw’a konuşan Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan festivale dair “Eski bir gelenektir, yıllardır kutlanıyor. Kuzular satılma dönemine girince halk kendi arasında bir eğlence düzenler. Eskiden anca kuzular saıtılınca insanlar kendine erzak alır ya da oğlunu, kızını evlendirirdi” ifadelerini kullandı. 

Festivalde Zaholu dengbêj Haşim Boseli ve Cizreli dengbêj Mesud Ciziri klamlarını seslendirdi.

Festival katılımcısı Adil Gök, “Her sene bu zamanlar kuzular kırpılır. Bunu festivale çevirmek bir gelenek haline geldi” ifadelerini kullandı.

Berivan Şükrüye Cin ise “Ben berivanım, her sene yaylaya giderim. Festivale geldim” dedi.

Halit Ulaş ise “Çok güzel, dedelerimizden beri her sene festival yaparız. Ama burada ilçede değil, yaylada yapardık” dedi.

Berivan Sabiha Tekin ise “Koyun sağmaya gideriz, peynir yaparız, yoğurt yaparız. Kuzuları kırparız, koyun keser, etini dağıtırız” şeklinde konuştu.

Festivalde Kürt şarkıcı Rojin ile Haluk Levent sahneye çıkarak konser verdi.

Ayrıca konserde havai fişek gösterisi de yapıldı.