SOHR: IŞİD, Heseke’deki Geviran Cezaevi’ni ele geçirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Rojava Heseke kentindeki Cezaevi’ni ele geçirdiğini ve Demokratik Suriye Güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

SOHR: IŞİD, Heseke’deki Geviran Cezaevi’ni ele geçirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Batı Kürdistan’ın (Rojava) Heseke kentindeki Geviran Cezaevi’ni ele geçirdiğini ve Demokratik Suriye Güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD’in Rojava’nın Heseke kentindeki Geviran Cezaevi’ni ele geçirdiğini ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD  arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

SOHR tarafından yapılan açıklamada, Heseke’deki cezaevinde DSG ile IŞİD’liler arasında çıkan çatışmada 20 DSG ve Asayiş mensubunun yanı sıra 5 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Çatışmada, 16 IŞİD’li de öldürüldü.

Söz konusu cezaevindeki 100 IŞİD’linin kaçtığı kaydedilirken, DSG ise bu sayının 89 olduğunu bildirdi.

SOHR’a göre kaynaklar, cezaevinin IŞİD eline geçtiğini belirtiyor.

DSG, tutukluların hapishanede kontrolü ele geçirerek silahları gasp etmesinin ardından çok sayıda IŞİD’linin kaçtığını ve yakındaki mahallelere dağıldığını belirtti.

DSG, dün akşam geç saatlerde Geviran Hapishanesi’nde patlama meydana geldiğini, bu saldırının IŞİD’lilerin mahkumların firar etmesine yönelik bir girişim olduğunu duyurmuştu.