SOHR: Rakka'da 2 DSG üyesi yaşamını yitirdi

Rakka kırsalındaki yola daha önceden döşenen mayının patlaması sonucu 2 DSG üyesi yaşamını yitirdi, 1 savaşçı ise yaralandı.

SOHR: Rakka'da 2 DSG üyesi yaşamını yitirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR),  IŞİD hücrelerinin yerleştirdiği bir El Yapımı Patlayıcının Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ait bir aracın geçişi sırasında patlaması sonucu iki SDG üyesinin hayatını kaybettiğini, birinin ise yaralandığını duyurdu.

Patlama sonrası DSG’nin bölgede geniş çaplı bir soruşturma  başlattığı kaydedildi.

Olaya ilişkin DSG kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı.

SOHR, 2023'ün başından bu yana Rojava  Özerk Yönetim'in kontrolündeki bölgelerde IŞİD’in  silahlı saldırı ve patlamaları da dahil 103 saldırıyı  belgeledi.

SOHR istatistiklerine göre bu saldırılarda 12’si sivil 51’i DSG üyesi, iç güvenlik üyesi ile kimliği belirsiz 1 kişi ve 4 IŞİD mensubu dahil  68 kişi öldü

SOHR’nin raporuna göre IŞİD en fazla Deyrezor’da saldırdı.  Deyrezor’da 77 saldırıda 11 sivil, kimliği belirsiz bir kişi, 29 savaşçı ve bir Iraklı komutan ve 2 IŞİD üyesi öldü.

Rakka’da ise 13 saldırıda 12 DSG üyesi ile 1 sivil yaşamını yitirdi.

Halep’te üç saldırıda komutanlar dahil yedi savaşçı, Haseke’de ise 10 saldırıda üç savaşçı ve iki IŞİD üyesi öldü.

DSG, 2017’de ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Rakka’yı IŞİD’den kurtardı ancak örgüt, güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor.