Soylu duyurdu: 5 bin korucu uzman çavuş yapılacak

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır" dedi.

Soylu duyurdu: 5 bin korucu uzman çavuş yapılacak

Bingöl'e giden Bakan Soylu, bir düğün salonunda korucularla birlikte iftarını açtı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, koruculuk sisteminin 1985 yılından beri devam ettiğine işaret ederek, "Bize sadece Bingöl'ün, Mardin'in, Diyarbakır'ın Siirt'in, Şırnak'ın huzuru yetmiyor. Biz Suriye'yi, Irak'ı, Yemen'i, Lübnan'ı, Afganistan'ı, Pakistan'ı da bilen bir milletiz. Bağdat, Şam, etrafımızdaki coğrafya huzurlu olursa huzurlu olabileceğimizi bilen bir milletiz. Nasıl Diyarbakır'a, Bingöl'e, Şırnak'a, Siirt'e huzur getirmişsek, nasıl insanların yarına emin bir şekilde bakabilmesini hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede herkese ve her şeye rağmen gerçekleştirebilmişsek, işimiz bitmedi. Suriye'ye de huzuru biz getireceğiz, Irak'a da huzuru biz getireceğiz, hep beraber getireceğiz” dedi.

Koruculara “minnettar olduklarını” aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Hiç merak etmeyin, elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya, sadece şehirleri kalkındırmayı, şehirleri daha iyi bir noktaya taşımayı değil, birbirimizin hayatına dokunma ve daha iyi bir noktaya getirme anlayışı içerisindeyiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz. Eğilmediniz, bükülmediniz."